torsdag 7 februari 2013

Badrummet nere

Det gick inte att behålla mattan på väggarna så de har rivit ner dom nu och börjat att spackla. De hade inte tagit bort fönstersmygarna som också är dåliga i nedankanten men jag har pratat med byggledaren på Smålandsvillan och han sa att han hade sagt de skulle tas bort och mattan viks in istället för dom så han skulle ringa dom imorgon.

Så här ser det ut nu:

Jag vet inte riktigt varför blandaren sitter kvar men de ska väl ta bort den när de ska sätta mattan :-)

Fönstersmygarna som de ska ta bort sitter kvar än men de har väl bara sparat jobbet tills imorgon.

Här fanns handfat och skåp med spegel innan.


Badrummet nere

Idag så ringde byggaren som ska fixa badrummet nere för Smålandsvillan's räkning. Smålandsvillan ville inte stå för golvvärmen. Och jag ger mig inte för jag vill inte ha ett kallt stengolv. Så det blir plastmatta i hela rummet som det var innan sa han. Det är lite konstigt eftersom han sa igår att när man tar ner plastmattan på väggen så river man också av mycket av pappret som sitter på gipsskivorna och då får man spackla det och sedan kan man inte sätt på plastmatta igen då vi har fönstret och att den minsta lilla ojämnhet i väggen synd direkt så om det inte gick med golvet så skulle det antagligen bli kakel på väggarna och plastmatta på golvet.

De kanske bara kommer att försöka att lyfta plastmattan på väggen för att dra loss golvplastmattan som sitter under väggplastmattan och sedan lägga nytt golv och därefter sätta fast vägg golvmattan igen och hoppas på att det ska bli snyggt.

Vi får se för det ska tydligen inte vara lätt att göra så och då får de ju iaf riva ner plastmattan på väggen och sätta kakel där, enligt vad byggaren sa om att man inte kan sätta plastmatta på väggen efter den var spacklad.

Vi får väl se hur det blir. Jag hoppas på att det blir bra första gången så man inte behöver ha röran för länge.
De har lagt på mera primer idag.

Sedan har de börjat att dra loss väggmattan för att kunna ta bort golvmattan. Återstår att se hur slät de kan få väggmattan sen. Jag tror inte det är så lätt och det är därför jag tror att Smålandsvillan vill bara byta golvmattan och behålla väggmattan och det slutar kanske med att de iaf får dra ner väggmattan också.

onsdag 6 februari 2013

Kommentar på bloggen

Jag hade missat en massor kommentar på bloggen då jag trodde där skulle komma mail till mig när någon hade lagt in kommentar. Det gjorde där inte. Jag har svarat på alla nu och ber om ursäkt för det sena svaret. Jag har också hittat inställningen till vart man ska lägga in sin mailadress för att få mail när där finns en ny kommentar och det är under inställningar / Mail / Inlägg och kommentarer / kommentargranskning.



Badrummet nere

Det var ett tag sedan jag skrev något här och där har inte hänt mycket på sista tiden. Nu har vi dock haft först en från Smålandsvillan och sedan en byggare här för att kolla på golvet i badrummet nere. Flytspacklingen under mattan har spruckit på en del ställen och det ska de fixa. De började i måndags med att ta bort mattan och sedan hugga upp golvet. De är nu klara med det och jag har fått förslaget om att de kan kaklar golvet och behålla plastmattan på väggarna. Jag har sagt ok men då vill jag att de också lägger in golvvärme. Jag vill inte ha ett stengolv utan värme för det blir bara kallt och jobbigt även om grunden under håller en viss temperatur så det antagligen inte blir iskallt. Uppe har vi golvvärme i badrummet och satt det på 24 grader och det är för kallt om det är under 24 har vi kommit fram till och golvet kan inte hålla 24 grader själv nere så därför vill jag ha golvvärme.

Vi får se vad svaret blir. Problemet är att sätta upp styrenheten på väggen och sedan få kopplingen till värmeslingan in i rör i väggen och ut nere vid golvet utan att fördärva plastmattan på väggen.

Problemet de har om de måste göra om väggarna är att plastmattan de har använt inte är godkänt för att kakla på utan den måste rivas och när man river den så dra man av det mesta av pappret på gipsplattorna och därför måste man spackla och man kan inte få det så bra att man kan sätta plastmatta igen utan får kakla istället och detta är ett alternativ också och sedan lägger de plastmatta på golvet.

Jag hoppas de gör det senare för att de har satt skivor runt fönstret som inte klara fukt och de har redan börjat expandera och färgen har spräckt så detta måste göras om vid 2 års besiktningen så då måste man iaf riva plastmattan och då kan man lika bra göra det ordentligt nu tycker jag.

Här kommer lite bilder.

Dammigt var det. Tjockt med damm överallt i badrummet efter de har huggit upp golvet.

Här ser man hur skivorna på varje sida i fönstret har börjat expandera längst nere. Detta är en av orsakerna till att de på de nya Kalmar husen har ett mindre fönster och som sitter högre och därför inte ska utsätta för så mycket fukt. Det hade dock varit bättre att använda material som tål fukt eftersom det ju är ett våtutrymme som det ska vara i.

All flytspackling borta mera eller mindre.

Dammigt även på väggarna och jobbarna hade lite humor iaf. Jag kan tänka mig hur dammigt det har varit när de jobbade och de kan inte ha sett många cm framför sig.

Nu ser det så här ut efter de har städar och primat golvet.

De fick även ta ner badrumsskåpet även om de inte trodde det behövdes från början.

Även elementet fick tas ner.