torsdag 28 november 2013

Badrummet fortsättning följer ...

Då var det äntligen dags att de som gjorde vid badrummet (BBM Golv & Kakel) skulle komma och åtgärda felen enligt besiktningsprotokollet. De började i måndags och blev klara idag (torsdag) och de åtgärdade endast en av de punkter som skulle åtgärdas och inte ens detta kunde de göra på rätt sätt. De byte bården som inte var rätt skurit. De kom och skar ut den lilla biten med mönster på som satt längst nere och sedan spacklade de det. Sedan satte de på en ny bård. De tog inte ner skugglistan vid taket och ej heller dörrfoder. Så jag har spackel på sidan av dörrfodret och kladd efter de har sammanfogat matten i mitten av ovan dörrfodret. De har sedan inte tryckt in bården i hörnen och ej heller satt lim på alla ställen så där finns bla en stor bit vid fönstret som sitter helt löst.

denna firma ska alltså vara GVK certifierad men hur de kan ha den fattar jag inte för inget är tätt eller bra utförd.

Nu går vi vidare och denna firma har fått chanser nog att fixa till sina fel och vår byggnadsledare (Sven Nilsson) på Smålandsvillan har inte gjort mycket utan jag har hela tiden fått hålla på att jaga och få reda på vad som händer (oftast inget alls) och det mail jag har skickat till honom har han skickat vidare till BBM och sedan tycker han att han har gjort sitt. Om han inte får svar tillbaka från den ansvariga på BBM (vilket man oftast inte får) så har han inte gjort mera förrän nästa gång som jag har skickat ett nytt mail med samma frågor om vad som händer och han gör då på samma sätt och skickar vidare det och frågar vad som händer och sen har han gjort det han tycker han bör göra. Jag är tredje part i detta mål då det var en skada på badrumsgolvet och det är Smålandsvillan som ska stå för detta och de tog in BBM för att göra detta. Så jag ska inte driva detta utan det är Smålandsvillan som ska göra detta.

Vi har alltså hållit på med badrummet sedan början av januari, alltså snart 11 månader. Visst så har vi kunna nyttja badrummet efter de var klara första gången (vilket dock tog ganska lång tid) men jobbet är ju inte gjort rätt och är inte klart.

Ni kan själv se hur detta senaste jobbet från BBM Golv & Kakel ser ut på bilderna nedan.
 
De har skurit ut biten med mönster och spacklat.

Ingen ide att ta ner skugglistorna vid taket och sätta den nya bården och sedan sätta nya skugglistor igen.

Inte heller ta bort dörrfodret tycker man att det behövs tas bort.

Resultatet blir då detta. Spackel på kanten av dörrfodret och matta som sitter på dörrfodret om än löst.

Här man han skarvat ihop bården och kladdat ner dörrfodret och tycker det är helt ok. Jag har inte kollat hur det ser ut på ovansidan av dörrfodret men jag misstänker det är fullt med spackel och lim där och det är ju inte så lätt att torka där då när man ska städa i badrumet.

Hörnen har man inte brytt sig om att trycka in helt utan det går bra att de sitter en bit ut från väggmattan. Jag trodde man skulle göra ett ytskikt som förhindra vatten komma in bakom och då ge fukt bakom.

Samma med hörnan här och sedan har man vid kanten av fönstret också "glömt" att sätta lim så hälften av den biten på vänstra sida av hörnan sitter inte ens fast.

Här är samma problem med hörnan och man har dessutom skurit i bården som man kan se i nedankanten av den.