torsdag 7 februari 2013

Badrummet nere

Idag så ringde byggaren som ska fixa badrummet nere för Smålandsvillan's räkning. Smålandsvillan ville inte stå för golvvärmen. Och jag ger mig inte för jag vill inte ha ett kallt stengolv. Så det blir plastmatta i hela rummet som det var innan sa han. Det är lite konstigt eftersom han sa igår att när man tar ner plastmattan på väggen så river man också av mycket av pappret som sitter på gipsskivorna och då får man spackla det och sedan kan man inte sätt på plastmatta igen då vi har fönstret och att den minsta lilla ojämnhet i väggen synd direkt så om det inte gick med golvet så skulle det antagligen bli kakel på väggarna och plastmatta på golvet.

De kanske bara kommer att försöka att lyfta plastmattan på väggen för att dra loss golvplastmattan som sitter under väggplastmattan och sedan lägga nytt golv och därefter sätta fast vägg golvmattan igen och hoppas på att det ska bli snyggt.

Vi får se för det ska tydligen inte vara lätt att göra så och då får de ju iaf riva ner plastmattan på väggen och sätta kakel där, enligt vad byggaren sa om att man inte kan sätta plastmatta på väggen efter den var spacklad.

Vi får väl se hur det blir. Jag hoppas på att det blir bra första gången så man inte behöver ha röran för länge.
De har lagt på mera primer idag.

Sedan har de börjat att dra loss väggmattan för att kunna ta bort golvmattan. Återstår att se hur slät de kan få väggmattan sen. Jag tror inte det är så lätt och det är därför jag tror att Smålandsvillan vill bara byta golvmattan och behålla väggmattan och det slutar kanske med att de iaf får dra ner väggmattan också.

5 kommentarer:

  1. Våran väggmatta sprack när dom satte huset. Sen gjorde dom om det och det blev hemskt. Så dom kaklade istället.

    Hur upptäckte ni detta i mattan??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi upptäckte det vid att där blev konstiga streck osv under mattan så att den reste sig.

      La de bara om plastmattan och behöll väggmattan och det som blev dåligt var där de hade lossnat plastmattan för att ta bort golvmattan bakom?

      Ni fick inte golvvärme när de la nytt golv?

      Jag tror det är vanligare än de kanske vill säga att detta kan hända eftersom det flytspacklas på fabriken och sedan lyfts modulerna upp på last bil och efter transportsträckan så lyfts modulerna på plats och det är på denna sträcka det går galet. Det kan ju vara när de lyfts på plats för om huset vrider sig bara lite så vrider man också golvbjälklaget och då kan problemen börja. Sedan efter en tid så har ju värma, kyla och fukt fått golvbjälklagret att jobba fram och tillbaka och det är antagligen då som man kommer att kunna se problemet.

      Samma problem var det i köket där en del fogar mellan kaklet hade ramlat ur när det hade fått satt huset på plats och byggledaren sa att de har sagt till att det är bättre att kakla på plats då detta i stort sett alltid händer, men att de inte ville göra det.

      Radera
    2. Det var alltså inte sprickor i mattan som vi hade utan sprickor under mattan i betongen.

      Radera
  2. Vi har fortfarande mattan på golvet kvar, dom kaklade bara väggarna. Vilket dom gjorde rakt på mattan. De var mattan som var dåligt lagt i kanter och under fönster mm

    Så de man ska hålla utkik efter är ifall man ser att mattan reser sig någonstans?? Så de inte blir som hos er..

    SvaraRadera
  3. Hej Tess.

    Tydligen så är mattan på vägg och golv inte godkänt för att kakla på. Detta enligt Tarkett (de som tillverkar mattan för golv och tak). Jag kollade det pga de som har gjort om vårt badrum (BBM Golv & Kakel, som utför ett usel arbete) sa at de inte var godkänt och jag litade inte riktigt på dom då de hade utförd ett så dåligt arbete i vårt badrum så jag tog kontakt med Tarkett.

    Fick ni ett nytt våtrumsintyg efter de hade kaklat om? Det ska man alltid ha om där skulle bli problem och försäkringsbolaget blir inblandat för det är ett bevis på vem som har gjort vad i badrummet och det gäller också vid garanti ärenden.

    Att sen matta är det bästa tätskikt som finns spelar tydlige ingen roll om det inte är godkänt för att kakla på.

    Som sagt så är jobbet i vårt badrum uselt och jag går och väntar på att det ska göra om igen men Sven N på Smålandsvillan gör inte så mycket utan jag får hela tiden skicka mail och fråga vad som händer och så skickar han det vidare till hantverkaren och får då inget eller ett luddigt svar som han sen skickar till mig och sedan händer inget förrän jag skickar ett nytt mail med samma fråga igen. Kasst. Men vi är ju 3:dje part i detta mål då det är mellan Smålandsvillan och BBM Golv & Kakel, så vi kan bara sitta och vänta på att det ska bli löst men med Sven N så verkar det som om att han inte tycker det är så bråttom. Jag tycker att det är så länge sedan de har "färdigställt" badrummet att man kan säga att de får komma och fixa det eller också får de inga pengar för han får ta in en annan som kan göra jobbet. klart slut.

    Återstår att se vad som händer.

    SvaraRadera