fredag 29 juli 2011

Nu börjar det för allvar

Nu har vi skrivit under de 2 entreprenadkontrakten som behövs. Ett entreprenadkontrakt med J&R Entreprenad AB i Munka Ljungby för markarbete, cellplastdirekt isolerad grund (ingår 205ton grusmassor), yttre VA-arbeten, villa Kalmar rättvänd, grundarbeten och det andra kontraktet med Smålandsvillan för leverans av huset och tillvalen.

Tillvalen vi har vald tills nu är:

4 st gavelfönster
Eklaserad invändig trappa
Ekparkett i alla rum istället för laminatgolv
Badrumskommod och spegelskåp
Takkupa komplett med fönster
Kök nivå 3
Rostfri kyl Bosch KSR38V73 EU/EH
Rostfri frys Bosch GSN32V73 EU/EV
Rostfri diskmaskin Bosch SGU54E08SK
Rostfri inbyggnadsugn Bosch HBA23B150S
Rostfri induktionshäll Bosch PIE645Q14E
Rostfri mikrovågsugn Bosch HMT84M651 med inbyggnadsram
Nu ska vi bara gå igenom de olika provpärmar för att välja tapeter, golv och handtag till köksluckor osv.

Här kommer bilder på vitvarorna:

Rostfri kyl Bosch KSR38V73 EU/EH

Rostfri frys Bosch GSN32V73

Rostfri inbyggnadsugn Bosch HBA23B150S

Rostfri mikrovågsugn Bosch HMT84M651 med inbyggnadsram


Rostfri induktionshäll Bosch PIE645Q14E

Rostfri diskmaskin Bosch SGU54E08SK

Nu ska vi bara gå igenom de olika provpärmar för att välja tapeter, golv och handtag till köksluckor osv plus tänka ut hur vill vill ha carport/garage så vi kan göra slutbeställningen på huset så vi också kan få gjord ritningar och övrigt som behövs för bygglov.

Jag ska ringa Stadsbyggnadskontoret på måndag och fråga lite om garage byggt ihop med hus och om man får lägga garagets början där huset slutar för att få mera plats framför och vid sidan. Det är precis att där får plats med garage i bredden och då ska det vara helt nära huset om vi räknar att garaget ska vara 4 m bredd. Man måste ha 1,5 m mellan garage och tomtgränsen. Där kan finnas en del extra krav om man byggar hus och garage ihop. Vi vill helst ha garage så vi kan ha cyklar osv i garaget och sedan sätta larma garaget ihop med resten av larmet i huset.

Jag har kollat på larm och jag tror vi kommer att välja ett larm från Verisure. Mera info om larmet finns här: http://www.verisure.se/verisure-technology/verisure-technology/larmkoncept-med-iq.html

Vi ska försöka att få ett smart hem med KNX eller liknande och då är det bra om larmet kan intregreras i det systemet också kanske, men vi får se vad det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar