tisdag 26 juli 2011

Nu är det klart att vi ska bygga hus.

Det är nu äntligen klart att vi ska bygga hus. Vår nya bank ringde idag och sa att det var ok med lånet. Vi får dock byta bank till Ekeby Sparkbank då vår egna bank sedan ca 10 år (Sparbanken Gripen som numrera ingår i Sparbanken Öresund) inte var så lätta att ha med att göra. De har sitt kontor bara 2 km från där vi ska bygga, men det blev så krångligt då de skulle ha någon som kunde värdera huset vi ville bygga, inte hade egen kundskap om området osv. Jag tog därför kontakt med Ekeby Sparbank. Han som jag hade ett möte med angående byggnadslånet hade själv bott i området och visste vart vår tomt var. Där var inget snack om värdering av det nybbygte huset osv. utan han tyckte att det hus som vi har vald kommer att passar bra där i pris och utförande. Innan jag gick så frågade jag hur han tyckte det såg ut och han tyckte det så positivt ut men att han såklart inte lova något innan det hade varit igenom övriga instanser för kontroll osv. Men som sagt så ringde han idag och sa att det var helt ok och att vi ska få bygga vårt hus.

Det blir bra med bank bytet också eftersom Ekeby Sparbank t.ex. har en bra internetbank app för Android/IPhone vilket Sparbanken Öresund saknar. Ekeby Sparbank är en fristående bank men köper in tjänster från Swedbank och de kan på så sätt hålla sig up to date snabbare eftersom de inte själva behöver ha ett stort team som utvecklar smartphone appar osv.

Det spelar ingen roll för oss att vår bank ligger i Ekeby och vi bor i Helsingborg. Man sköter idag det mesta via internet och skulle det vara något speciellt så ta man sig lätt till Ekeby. Det viktigaste är att man har en bra kummunikation och att det känns rätt. Vi skulle ha gjort detta bytet för länge sen!

Det har varit en lång resa från början tills nu och det känns skönt att man inte ska gå och oroa sig för lånet mera eftersom tillträdesdagen till tomten är den 1/8. Då ska vi även betala tomten och fjärrvarme inkopplingen samt nybyggnadskartan.

Vi har bestämt oss för ett hus från Smålandsvillan som heter Kalmar. Info om huset finns här:
http://www.smalandsvillan.se/villa/15-plansvilla/Villa-Kalmar.aspx

Säljaren hos Smålandsvillan som vi jobbar med heter Magnus Johansson. Du kan läsa mera om visningshus som de har just nu och se kontaktinformation här: http://www.smalandsvillan.se/har-finns-vi/Lokala-kontor/helsingborg.aspx


Jag kommer att blogga här om hela vårt husbygge så att alla ni som vill kan följa med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar