fredag 23 september 2011

Bygglov beviljat!

Jag har idag pratat med vår hanläggare på stadsbyggnadskontoret och jag fick reda på att bygglovet är beviljat. Vi får bygglovet i pappersform så fort de blir klara med att iordningställa det från alla instanser som har med det att göra, men det viktigaste är ju att det är beviljat.

Nästa är att vi ska ha ett tekniskt samråds möte med stadsbyggnadsnämnden där vi , kvalitetsansvarig och evt någon från Smålandsvillan ska närvara. Man ska ha en massor papper med (helst skicka in dom innan) och några av dess som krävs är byggfelsförsäkring, slutställningsintyg, konstruktionsritningar, VA ritning, ventilationsritning, energideklaration osv. Kort sagt en massor papper och vissa kan inte beställas innan man har fått bygglov då där kanske måste göras ändringar och man då skulle få göra om jobbet igen enligt vår säljare på Smålandsvillan.

Det gäller tydligen att vara ute i god tid med att bestämma datum för tekniskt samråd då de har mycket att göra så jag försöker få ihop alla papper så vi kan ha mötet om ca 2,5 vecka.
Efter detta möte så ska vi få ett startbesked och vi får då börja göra grejor, dock måste husutstakning göras. Efter detta så kommer markarbete att göras och grunden färdigställas.

Vi hade fått ett leveransdatum den 30/12 2011 men det blev flyttat till 25/1 2012 eftersom Smålandsvillan inte hade kontrollerat med den firma som ska färdigställa huset på plats att de hade tid för detta och det hade de tydligen inte. Vi tycker det är mycket märkligt att man skickar ett leveransdatum utan att ha kontrollerat detta med de som ska utföra jobbet.

Som det ser ut nu så blir det i slutet av februari (v 7 eller 8) som huset är klart. Vi ska då också ordna ovanvåningen så vi får plats och helst innan vi flyttar in men det får vi se om vi kan få gjort, annars får den byggas när vi bor där.

Jag ska också kontrollera det med ROT avdrag som ju är på max 50.000 kr per person när man är 2 som äger huset så det blir alltså 100.000 kr som man max kan få i avdrag på ett år.

Jag ska försöka att få en arkitekt till att göra min ritning om till en riktig ritning så man kan få mått osv så vi kan begära in offerter på jobbet med att bygga ovanvåningen.

2 kommentarer:

  1. Fick ni använda rot-avdraget, eller måste huset vara 5 år??

    SvaraRadera
  2. Hejsan. Nej huset måste vara 5 år gammalt innan man kan använda rot avdrag. Dumt tycker jag då man kanske vill bygga ovanvåningen efter 1 -2 år. det är ju trotsallt 100.000 kr man skulle kunna dra som max per år i kostnad för arbetstid om man är 2 parter som äger huset.

    SvaraRadera