lördag 10 september 2011

Leveransdatum för huset har kommit.

Vi har fått leveransdatum på när huset ska komma och det är den 30/12 och huset ska vara klart för oss att flytta in i max 4 veckor efter. Nu hoppas vi bara att bygglovet går snabbt att få eftersom Smålandsvillan ska ha bygglovshandlingarna 12 veckor innan leveransdatum och det betyder att vi måste ha bygglovet innan 30/9 och då ska vi få bygglovet på rekordtid eftersom där bara är 3 veckor kvar tills dess.

Vi har bara fått ett brev om att de har tagit emot bygglovet och väntar på ett brev som säger att Stadsbyggnadskontoret anser att de har fått alla handlingar som behövs så ansökan är komplett och först efter detta kan vi få bygglovet inom max 10 veckor.

Det är jättesvårt att veta när man får det och om det inte kommer i tid så vet vi inte hur långt fram i tiden som leveransdatumet måste flyttas.

Räknar man på att det kanske tar 14 dagar innan vi får brev om att ansökan anses vara komplett och sedan 10 veckor innan vi får bygglovet så är vi upp i 3 månader och det betyder att leveransdatumet flyttas fram till sista februari och sedan är det max 4 veckor innan det ska stå klart så vi kan flytta in och då blir det alltså i slutet av mars som vi kan flytta in då och vår gamla lägenhet kans alltså först bli tillgånglig i början av mars eller i slutet av mars.

Det ger oss lite problem med försäljningen av vår gamla lägenhet eftersom det är lite svårt att säga när de som köper den kan flytta in. Vi kan lägga oss långt fram och säga 1 april men om bygglovet kommer snabbt och tiden överhålls så får vi betala dubbelt boende i 2 mån och det är ju lagom kul att lägga pengar på det istället för lägga dom på nya huset.

Vi får se hur det går.

Vi håller också på att bestämma vilken mäklare vi ska använda. Det står mellan 3Etage (Sara) och Fastighetsbyrån (Oscar). Båda verkar mycket professionella och bra så det är mera vem som vi tror kan få flest möjliga intresserade och då bästa priset för vår lägenhet. Fastighetsbyrån har nog flest kunder i sitt register men 3Etage har såld 4 st 4:or hos oss senaste tiden (vår lägenhet är en 4:ar). Om man bara kollar på att lägenheten kommer ut på Hemnet så spelar det ingen roll vem av dessa man tar utan det är "allt" det andra.

Vi lutar dock åt att anlita Sara. Vi får se inom kort vem det blir. Vi måste ju snart bestämma oss så vi kan få tagit bilder medan det fortfarande är bra väder, som det ju är mycket sällan just nu iaf :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar